N3 vs. COMVIQ = DJ PROJEKT

I samma veva får jag ett samtal från kreativa coacherna på N3, med ett tips om telefonoperatören Comviq.
Just då körde dem en drive där man kunde delta i en tävling som skulle röra lokala ungdomsverksamhet för just VÅR STAD. Detta kunde vara en möjlighet för att kunna möjliggöra projektet och så blev det också. Efter många om och men kom vi fram till denna Ansökan.


DJ-UTRUSTNING TILL N3

Det finns ett stort intresse av DJ-verksamhet bland unga i Trollhättan. På ett par av fritidsgårdarna har besökarna möjlighet att med lättare verktyg kunna lära sig mixa låtar, men många som varit med i verksamheten tidigare hoppas kunna komma vidare i sitt DJ:ande och många nya skulle vilja få ta del av kunskaperna. Kim Dahlberg är 24 år, snart färdigutbildad fritidsledare och har DJ:at både i Sverige och utomlands. Han har redan delat med sig av sina kunskaper och vill ge fler möjligheten att prova på DJ:andet.

- ”Vi vill ge möjligheter för Trollhättans ungdomar att träffa varandra, dela de gemensamma intressena och mixa favoritlåtar med en DJ-teknik som kan öppna möjligheterna för framtida  professionell verksamhet. Det är också något som kan lyfta individen/individerna att engagera och intressera sig inom musikbranschen och själva ta steget att lära ut till andra ungdomar.”

Den DJ-teknik som finns tillgänglig för ungdomarna idag är en föråldrad och simpel cd mixer som är begränsande i utvecklingen inom DJ-skapandet.
Den utrustning som behövs ger möjlighet till ett digitalt skapande där ungdomarna ta med sin egen musik på en USB sticka, mixa genom dator och inte bara spela upp redan existerande musik utan även spela in sina nya mixar. Då ökar chansen att träna upp sina färdigheter och det finns inga begränsningar för vad man kan skapa. Den tilltänkta är även fullt anpassad för att kunna användas i större musikarrangemang. Genom att placera den nya utrustningen i det centralt belägna huset N3 skulle alla stadens ungdomar kunna ta del av tekniken och Kim vill bidra med sin egen tid för att lära ungdomar grunderna. Fler rutinerade DJ:s kan bjudas in för att sprida sin yrkeskunskap och sätta våra dansgolv i gungning. Ungdomar från de olika upptagningsområdena där fritidsgårdarna är belägna på kan träffas i grupper och få DJ-kurser och anordna stora dansevenemang tillsammans. Tekniken skulle även kunna flyttas runt på stadens fritidsgårdar för mindre arrangemang.

Det här finns:


· Massa engagerade ungdomar som vill lära sig mer och sprida kunnandet vidare
.
· En grym ny klubbscen i N3-huset

· En ung DJ / fritidsledare som kan och vill styra upp DJ-projekt i staden.

Det här behövs:


· DJ-rigg inklusive värddator (ca 25 000 kr) 

· Gage till några externa DJ:s för kunskapsspridning inkl. sköna dansarr


Målgrupp: Killar och tjejer 13-25 år från hela Trollhättan
 Sökande: Kim Dahlberg och N3 Trollhättans Stad

 På bilden: DJ Kim Dahlberg tillsammans med Anton Johansson, Samir Kaady och Filip Assia från Lextorp, några av ungdomarna som vill lära sig mer och få Trollhättan att gunga.

-  Glädjen är att få folk att dansa! Det är skönt.
-  Vi skulle även kunna lära andra hur man gör. Det är många som vill lära sig och ännu fler som skulle vilja komma och dansa och se vad vi lärt oss.
-  Vi vill lära oss med så vi kan ha discon för andra i stan, gärna både yngre och äldre.



Det är nu vi rullar fram tiden och allt händer väldigt snabbt, vid sidan av min fritidsledar utbildning, jobb på 3 fritidsgårdar och långa kvällar och nätter av extra knäck på Folkets Hus kulturhuset försöker jag få allt att gå runt i min värld. Konstigt nog så rullar tävlingen på och vi ligger under tiden på bra placeringar för att kunna dra hem en summa pengar. Och så kommer dagen då tävlingen avgörs, och dj projektet kommer på första plats. En otrolig känsla är när man får se den glädjen hos ungdomarna som varit delaktiga i detta. Det är här "YES! WE CAN" passar som skuret att slänga ur sig.
MEN viktigt att tilläga är att vi hade aldrig kommit hit om de inte vore så att vi fick den otroliga stöttning av Trollhättans ungdomar och resterande av befolkningen som under 30 dagar var inne och röstade fram just vårt bidrag till vinst. ETT OTROLIGT TACK TILL ER ALLA SOM DELTOG OCH GJORDE DETTA MÖJLIGT.

 

Sociala Medier

      
Vi gillar att följas...