FAVORITLÅTARNAS MÖTE

V. 8
Tjej-gruppen

Dagens tema och fokus var HOUSE upphöjt till övergångar av ungdomarnas egna favorit låtar. Jag gav dem en läxa förra veckan att ta med sig musik på en USB sticka med 5-10 låtar på tills idag. Varför det kan man ju undra...jag borde ju ha all världens musik. JA det är förvisso så sant så däremot måste man känna sin musik som DJ. Varenda sekund, effekt, basslag, mellanspel, sång och melodier i låtarna ska vara inlärda för att få det bästa resultatet. Just därför bad jag ungdomarna att ta med sig de låtar som rullat mest i öronen på dem.
Utifrån låtarna hittar vi tillsammans möjligheter att mixa över till nästa låt, likaså omöjligheter. I regel så beatmatchar man låtar, vilket innebär att två låtar går samtidigt och vävs in i varandra där basgångarna slår exakt samtidigt. Det kan låta fasligt enkelt men tro mig, det kräver ständig övning för att hålla liv i snygga övergångar.
Sammanfattning; Det blev mycket information att ta in under träffen men framstegen som gjordes var otroliga och väldigt påväg in i rätt riktning för att bli duktiga Djs.




      
Vi gillar att följas...